Tapas

Tapasbuffet
Gemarineerde zalmblokjes, gemarineerde ansjovis en fruit

Tapas zijn onweerstaanbare lekkere hapjes, die vaak op de toonbank achter glas gepresenteerd worden en die in Spanje de maaltijd inleiden, maar vaak ook vervangen. De lekkernijen kunnen warm of koud zijn, eenvoudig of geraffineerd, maar zijn dagelijks vers. Het ritueel van het tapas eten heeft alles te maken met het karakter van de Spanjaard, want wat is nu leuker dan in een prettige sfeer lekker te eten, te drinken en wat te kletsen?. Volgens de Andalusiër bestaat er geen twijfel; de tapas hebben hun oorsprong in het zonnige zuiden. Tenslotte at men hier van oudsher graag buiten en daar kwam altijd een glaasje sherry aan te pas. De zoete geur van sherry trok insecten aan en daarom werd er een dekseltje (TAPA) op het glas gelegd, waarop vervolgens een paar olijven, vis, ham of andere klein hapjes gelegd werden. Voor velen is het nog altijd een teken van gastvrijheid om een heleboel hapjes op tafel te zetten.

Tapasbuffet vanaf € 23,50 per persoon

Koude gerechten:
Gemarineerde zalmblokjes met dille en gember, Gemarineerde garnaaltjes met knoflook, Feta kaasblokjes op een kruidenolie, Gemarineerde knoflook champignons, dungesneden Serrano ham, Chorizo worst in plakjes gesneden, Gemengde pikante olijven, Gerookte amandelnootjes, Gemarineerde ansjovis, Spaanse aardappelsalade van krieltjes in de schil met diverse groenten, diverse soorten stokbrood met tapenades en kruidenboter.

 

Paella met kip of vis
Vers fruit

Mogelijke extra’s voor bij het Tapas buffet:

Paëlla Valencia (met kip) of Paëlla Catalan (met vis) € 4,50 p/p
Pittig gemarineerde kipkluifjes € 3,50 p/p
Kipspiesjes met satesaus € 3,50 p/p
Gemarineerde spareribjes € 4,50 p/p
Varkenshaas met champignonsaus € 5,50 p/p

Alle bovenstaande koude gerechten worden gepresenteerd in terracotta schalen, de warme gerechten worden gepresenteerd in chaving dish. Het Tapas buffet is ook te combineren met gerechten van het luxe hapjes buffet.

Wil jij alles weten over een avondvullend Tapasbuffet? Wij doen ons best om je tot in details te informeren.

Informatie

Via onderstaande knoppen kan je al een heleboel informatie vinden, maar het spreekt voor zich dat wij je in een persoonlijk gesprek nog beter van dienst kunnen zijn, om de grote dag geheel naar jullie wensen af te stemmen. Meteen een afspraak maken?

Zalmrolletjes

Dranken

Barbecue

Diner

Fingerfood

Buffetten

Tapas