Beachvolleybal

Langspier beachvolleybal

Beachvolleybal

één van de meest succesvolle en populaire competitieve en recreatieve sporten ter wereld. Het is snel, het is opwindend en de actie is explosief. Beachvolleybal is een sport die gespeeld wordt door twee teams elk op een eigen veld met een zandbodem en gescheiden door een net. Elk team heeft maximaal 3 aanrakingen (inclusief het blok) om de bal terug te spelen. Bij beachvolleybal scoort het team dat de rally wint een punt (Rally Punt Systeem). Als het ontvangende team een rally wint, krijgt het een punt en het recht om op te slaan. Iedere keer dat dit zich voordoet, moet de speler aan service gewisseld worden.

Beachvolleybal de Langspier
Smash the ball
Voetvolleybal De Langspier
Beachsoccer de Langspier
De Langspier voetvolleybal

Footvolley

Het speelveld, met de ondergrond zand, is 8 meter breed en 16 meter lang. In het midden van het speelveld hangt een net op 2.20 meter hoogte. Het spel wordt gespeeld door twee teams van 2 spelers Alle wedstrijden tot en met de finale worden t/m 18 punten gespeeld. Volgens het rally-point systeem kunnen beide teams bij elke service een punt scoren. Een speler blijft serveren totdat hij de servicebeurt verliest. Indien de bal bij service de netband raakt wordt er doorgespeeld. De service moet vanaf de grond achter de achterlijn worden getrapt. Het is toegestaan om vanaf een bergje zand te serveren. Na de service en gedurende de rally mag het ontvangende team de bal direct terugspelen over het net. Elk team mag de bal minimaal één keer en maximaal twee keer naar elkaar overspelen. Alle lichaamsdelen behalve de armen en handen mogen worden gebruikt. Het is niet toegestaan om de bal méér dan één keer achterelkaar “hooghouden” te raken.Indien de bal in de lucht aan de kant van het eigen speelvak buiten de belijning komt mag er doorgespeeld worden. Het is verder toegestaan om door te spelen als de bal het net aan de kant van het eigen speelvak raakt. De spelers mogen het net nooit raken. Verder mogen de spelers wel onder het net over de lijn van het speelvak van de tegenstander komen mits zij deze niet hinderen.

Verhuur Beachvelden

Wij beschikken over 6 professionele beachvelden waarop je kan volleyballen, footvolley en beachtennis kan spelen. Voor bezoekers tijdens onze reguliere openingstijden is het gebruik van de velden bij de entree inbegrepen. Als je buiten onze openingtijden van de velden gebruik wilt maken kan dat op afspraak. De kosten daarvoor bedragen 5 euro per persoon, Houders van een abonnement krijgen een korting van 2 euro per persoon.